Veelgestelde vragen

Hoe ziet een les er uit?

De lessen worden 1 op 1 gegeven zodat er maximale aandacht is voor jouw ontwikkeling. Alle instructeurs zijn gediplomeerd en enthousiast om jou te helpen zo efficiënt mogelijk progressie te boeken op alle aspecten van je gitaarspel.

Welk niveau moet ik hebben om te kunnen beginnen aan het programma?

Basiskennis van open akkoorden, begrip van de majeur- en mineur toonladder zijn een pré. Voor beginners hebben we een speciaal beginners programma. 

Hoeveel lessen moet ik nemen?

Ondanks dat er geen minimum aantal vereiste lessen is raden we, raden we aan minimaal 20 lessen te nemen om voldoende tijd te hebben door het materiaal te gaan. Na afloop kun je zelf kiezen om door te gaan met de lessen of om je ontwikkeling voort te zetten met zelfstudie.

Hoeveel moet ik oefenen tijdens het doorlopen van het programma?

Het programma biedt 10 verschillende modules met e-readers die chronologisch opgebouwd zijn. Het tempo waarin je door de stof gaat met je instructeur bepaal je daarom helemaal zelf.

In welke periodes wordt er lesgegeven?

Je kunt de lessen samen met je instructeur plannen gedurende het jaar. Je ziet dus niet aan bepaalde vakantieperiodes vast.

Hoe vindt betaling plaats?

De lessen kunnen per bankoverschrijving of per automatische incasso worden betaald en worden per maand gefactureerd.

Waarin verschilt Guitar Institute Nederland van reguliere muziekscholen?

Hoewel er degelijke muziekscholen zijn, blijkt dat de leercurve bij leerlingen vaak vrij snel afvlakt. Bij Guitar Institute Nederland wordt gebruik gemaakt van een effectief modulair programma waarin alle aspecten van gitaarspelen worden behandeld. Het systeem is gebaseerd op het GIT onderwijs, dat iedere gitarist een leven lang ontwikkeling biedt.

Waarin verschilt het programma van Guitar Institute Nederland van Conservatorium opleidingen?

Het programma van Guitar Institute Nederland focust op alle aspecten die komen kijken bij gitaarspelen. Een conservatoriumopleiding biedt daarnaast aanvullende vakken zoals: muziekgeschiedenis, ensemble spel, didactiek en muziekmanagement.

Aanvullende informatie

Instapniveau
Gitaristen van ieder niveau kunnen les nemen bij Guitar Institute Nederland. Tijdens een proefles leggen we je uit wat het programma te bieden heeft, kijken we naar jouw favoriete gitaristen/bands en hoe het programma jouw verder kan helpen.

Zelfstudie
Tijdens de proefles leggen we uit hoe je op efficiënte wijze kan oefenen om zo het maximale uit het programma te halen. Uiteraard stellen we jouw wensen centraal. Ten slotte leert ieder mens op zijn eigen manier en op zijn eigen tempo.

Handige apps
Voor de Rhythm reading module en voor de Guitar techniques module raden we aan een metronoom-app te downloaden op je telefoon. Er zijn diverse metronoom apps gratis beschikbaar in de app store.

Voor de Jazz Improvisation module raden we aan de app iReal Pro aan te schaffen. Je kunt meer lezen over iReal Pro en de app downloaden door hier te klikken.