Team

Guitar Institute Nederland bestaat uit een team van gitaar-addicts; professionals die afgestudeerd zijn aan diverse gitaaropleidingen:

  • Guitar Institute Londen (UK)
  • Conservatorium van Amsterdam
  • ArtEZ Conservatorium Enschede/Zwolle
  • Codart Conservatorium Rotterdam
  • Koninklijk Conservatorium Den Haag
  • Prins Claus Conservatorium Groningen
  • Hilversums Conservatorium
  • Hogeschool voor de Kunsten Utrecht


Naast ervaring en kennis die we graag overbrengen, stellen we jouw wensen centraal. Ten slotte leert ieder mens op zijn eigen manier en op zijn eigen tempo.

Meet the team!

Didier Kerckhoff

Geïnspireerd door gitaarheld Mark Knopfler begon Didier op zijn twaalfde met gitaarspelen. Na zijn schooltijd studeerde hij tussen internationale gitaargrootheden aan The Guitar Institute in Londen en aansluitend aan het Conservatorium van Amsterdam.

Ervaring: Naast sessiewerk voor artiesten als Sean Mac (SonyBMG) en Karmakanic (InsideOut), speelde Didier in diverse bands, waaronder als voorprogramma van Bon Jovi met zijn band FUSE.


Opleiding: Guitar Institute (UK), Conservatorium van Amsterdam

Favoriete gitaristen: Frank Gambale, Paul Gilbert, Larry Carlton, Steve Lukather, Mark Knopfler, Steve Vai, John Petrucci, Eddie van Halen & Guthrie Govan.

Jouke Westerhof

Jouke begon op 9-jarige leeftijd met gitaarspelen. Hoe cliché: mede door het horen van Jimi Hendrix groeide zijn interesse in rockmuziek.

Na zijn middelbare school studeerde Jouke aan de Popacademie in Enschede en aansluitend volgde hij de tweejarige Master Muziekproductie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sindsdien is hij actief met zijn eigen hardrockband Redstacks (vernoemd naar de rode versterking waarop gespeeld wordt) en speelt hij zowel vast en als invaller in verschillende bands en producties.

Ervaring: Jouke is actief als sessiegitarist in diverse bands en producties en speelt op dit moment in de theaterproductie Queen the Music.

Opleiding: Conservatorium van Enschede, HKU (Master Kunst, Media & Technologie)

Favoriete gitaristen: Jimi Hendrix, Ritchie Blackmore, Neal Schon, Steve Lukather, Doug Aldrich, Brian May, David Gilmour, Jake E Lee, John Sykes, Jimmy Page, Slash, Steve Morse, Eddie Van Halen, Simon McBride en vele anderen die de juiste snaar weten te raken

Niels van der Steenhoven

Niels van der Steenhoven (1979) begon op 14-jarige leeftijd met gitaarspelen en kreeg al snel de smaak te pakken. In minder dan een jaar tijd zat hij in zijn eerste bandje en speelde al hier en daar wat optredens.

Na zijn HAVO diploma volgt een studie aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) waar hij in de richtingen Pop en Jazz afstudeert. Inmiddels geeft hij er nu zelf met grote regelmaat les als gastdocent.

Ervaring: Na zijn studie beland Niels in de Nederlandse sessie scene en speelt o.a. met artiesten als Trijntje Oosterhuis, Van Velzen en Postman om uiteindelijk 6 jaar bij Focus te spelen. Een progressieve rockband uit de 70’s waar Jan Akkerman zijn voorganger was. Met Focus tourde Niels zo’n beetje de halve wereld over en doet een schat aan muzikale ervaringen op.

In 2018 brengt Niels twee solo EP’s genaamd ‘Guitar Vibes’ uit met instrumentale gitaarmuziek geïnspireerd door zijn gitaarhelden.

Op dit moment speelt Niels bij Phil Bee, een soul- en blueszanger die afgelopen seizoen in het TV programma ‘We want More’ te zien was en het tot de finale schopte.


Opleiding: Rotterdams Conservatorium (Codarts)
Favoriete gitaristen: Steve Lukather, David Gilmour, Joe Satriani, Jeff Beck, Michael Landau, Scott Henderson, Robben Ford en John Mayer

Dannis Maks

Dannis Maks (1971) begon met gitaar spelen op z’n 6e, studeerde aan de HKU in Utrecht en werkte als muzikant en muziekleraar in o.a. Nederland, De Verenigde Staten, Het Caribisch gebied, Thailand, Singapore en de afgelopen 3 jaar in Indonesië. 

 

Tegenwoordig woont hij in het oosten van het land en werkt hij als gitarist, componist, producer, docent en band coach. Dannis is een bijzonder gedreven muziekleraar en heeft meer dan 25 jaar ervaring in het lesgeven (in alle stijlen) aan leerlingen van jong tot oud. Dannis geeft les op akoestische- en elektrische gitaar en basgitaar en verzorgt band coaching.

 

Opleiding: HKU Utrecht


Favoriete stijlen: Jazz, Pop, Soul, R&B, Klassiek en Electronic music


Favoriete gitaristen: George Benson, Scott Henderson, John Scofield, John Mayer, Eric Gales, Nelson Veras, Greg Howe, Jesse van Ruller, Kurt Rosenwinkel

Sietse Iedema

Sietse Iedema (1994) is een allround en heeft gitaar gestudeerd aan het Conservatorium van Enschede en doet momenteel een master aan het Conservatorium van Amsterdam.


Ervaring: Sietse is gitarist in verschillende bands, o.a. Yenga (art-rock/psychedelic) , Planet Air (indie pop), Burcak (Turkse pop), Nieuwegrond (80s nederpop), Aufglauft (party jazz). Ook heeft hij in de bands Sjors vVeenhuis en de Averechts (Nederlandstalige rock) en Quibus (downtempo electronic) gespeeld.

 

Met Yenga is hij on tour geweest in de UK en treedt hij regelmatig met ze op in Duitsland. Met Burcak is hij on tour geweest in Turkijke en met Aufglauft heeft hij in het voorprogramma van de Yellowjackets gestaan. 

Maar ook speelt hij met enige regelmaat op festivals in Nederland en België. Met Nieuwegrond heeft hij opgetreden tijdens de Zwarte Cross en op Pukkelpop.

 

Op dit moment speelt Sietse regelmatig mee met de underground rave act ‘Druiprek’. Als gitarist zet hij in ieder project waarin hij speelt zijn eigen sound neer.


Opleiding: Conservatorium van Enschede, Conservatorium van Amsterdam
Favoriete gitaristen: Bill Frisell, Reinier Baas, Julian Lage, Jim Hall, Stevie Ray Vaughan, Dave Harrington, Gary Clark jr,.

Stanimir Lambov

Stan Lambov is een Bulgaarse gitarist, improvisator en componist. Hij begon op 14-jarige leeftijd gitaar te spelen, geïnspireerd door grote gitaristen als Slash, Jimi Hendix en Jimmy Page. Kort daarna begon hij klassieke gitaar te studeren en werd hij verliefd op het instrument en het repertoire.

Op 16-jarige leeftijd ontdekte hij jazz, via een jazzfestival in zijn geboorteplaats en werd verliefd op de muziek en de vrijheid die het bood. Sindsdien heeft Stan de gitaar grondig bestudeerd in al zijn aspecten, waarbij hij ernaar streefde zo vloeiend mogelijk te improviseren en zijn muzikaliteit te ontwikkelen. Zijn liefde voor de gitaar heeft hem in veel verschillende muzikale situaties gebracht en heeft hem een veelzijdige speelstijl laten ontwikkelen - invloeden zijn onder meer jazz, klassiek, wereldmuziek, rock, blues, funk, elektronica en nog veel meer.

Stan houdt van spontaniteit en improvisatie en heeft een grote interesse ontwikkeld voor volledig geïmproviseerde muziek, terwijl hij tegelijkertijd gepassioneerd is door compositie en het werken als sideman voor verschillende projecten.

Opleiding
• Bachelors in jazz guitar aan de National Music Academy “Prof. Pancho Vladigerov”, Sofia Bulgaria (2015)
• Bachelors in jazz guitar studies aan het Prins Claus Conservatorium, Groningen, The Netherlands (2019)
• Masters in the New York Jazz programme aan het Prins Claus Conservatorium, Groningen (2021) 
• Privé studies met gitaarleraren zoals Lage Lund, Jonathan Kreisberg, Gilad Hekselman en Paul Bollenback

Brett Duncan

Een fingerpicker van "Down Under". Brett is Australiër maar woont nu in Nederland. Hij is een van 's werelds toonaangevende auteurs van handleidingen voor gitaarlessen en heeft meer dan 70 boeken geschreven over het bespelen van verschillende gitaarstijlen. Brett is gespecialiseerd in het aanleren van alle fingerpicking-stijlen zoals Acoustic Rock, Blues, Folk, Ragtime etc. Hij is ook een ervaren Slide-gitarist die verschillende populaire Slide Guitar-lesmethoden heeft geschreven.

Ervaring: Afgezien van verschillende sessie werkzaamheden heeft Brett in heel Australië opgetreden als soloartiest

Opleiding: Adelaide Conservatorium of Music, Adelaide, Australië

Favoriete gitaristen: Ry Cooder, Leo Kottke, Marcel Dadi, Mark Knopfler, Duck Baker, Tommy Emmanuel.

Shai Agmon

Shai Agmon (1988) begon op 11-jarige leeftijd gitaar te spelen. Hij heeft een gedegen klassieke achtergrond, en studeerde hedendaagse muziek aan het Rimon Muziekcollege in Israël. Hij heeft vele jaren gewerkt als productie-gitarist, en speelde op cruiseschepen in Australië, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten en Japan.

 

Tegenwoordig woont hij in Nederland met zijn vrouw en zoon, en werkt hij als gitarist en gitaar & muziekleraar. Hij geeft zowel online als face to face les, en is gespecialiseerd in het creatief en leuk maken van de gitaarlessen. 

 

Hij past de inhoud van de lessen aan aan de persoonlijke smaak van elke student en maakt unieke muzikale arrangementen voor elke student, om aan te passen aan zijn niveau en de vaardigheden die nodig zijn om te ontwikkelen.

 

Sommige van zijn gitaarlessen zijn gepubliceerd in internationale tijdschriften zoals Guitar Master Class. Hij is ook gespecialiseerd in fingerpicking en ceremoniële gitaarmuziek, en plaatst regelmatig gitaar tutorials op zijn Youtube kanaal.


Opleiding: Rimon Muziekcollege, Israël

Quincy Grooten

Quincy speelt al vanaf jongs af aan gitaar; en gaf voordat hij aan het conservatorium ging studeren al les o.a. bij de muziekschool van Robin Zalm (Ex-drummer Volumia), Popschool Parkstad in Heerlen.
 
Momenteel profileert Quincy zich als allround sessie gitarist en is hij bezig met een eigen gitaarmethode te schrijven. Ook is hij nog niet uitgeleerd en oriënteert zich in de stijlen Country en Latin.   
 
Ervaring: Quincy speelt in de band van Limburgse jazz/pop zangeres Noëlle de Bie en tourde met de Belgische black metal band Herfst door oost Europa.

Opleiding: Arcus College KTM Artiest, Conservatorium van Enschede.

Favoriete gitaristen: Marty Friedman, Yngwie Malmsteen, Johnny Hiland, Ian Thornley, Greg Koch, Shawn Tubbs, Jim Campilongo, Steve Lukather, Brett Garsed, Allen Hinds, Michael Lee Firkins, Robben Ford, Corey Congilio, Jeff McErlain, Carl Verheyen. 

Jim van de Klundert

Op 12-jarige leeftijd raakte ik tijdens een vakantie gefascineerd door het spel van een gitarist. Hij liet mij versteld staan van de mogelijkheden van de gitaar en ik was direct verkocht. Kort nadat ik terug kwam van vakantie ging ik op gitaarles. Een passie was geboren.

Na de middelbare school heb ik de 3-jarige opleiding Muziek/Artiest voltooid aan het Deltion College in Zwolle. Daarna werd ik aangenomen op het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Hier heb ik 3 jaar gestudeerd. 

Na zoveel jaren in Zwolle te hebben gezeten was ik toe aan iets anders. Daarom heb ik besloten mijn studie aan het conservatorium te vervolgen in Den Haag.

Als docent is het mijn doel elke leerling individueel de beste begeleiding te geven, aan te sluiten bij zijn of haar muzikale interesses en te inspireren tot leren. Daarnaast spelen creativiteit, eigenheid en eigen inbreng van de leerling in al mijn lessen een belangrijke rol. Voor beginnende leerlingen zijn er basisvaardigheden zoals noten lezen, muziektheorie en kennis van akkoorden waarmee we aan de slag gaan. Bij gevorderde leerlingen komen onder andere improviseren en gehoortraining aan bod. 


Opleiding:  ArtEZ conservatorium Zwolle, Koninklijk Conservatorium (Den Haag)

Favoriete gitaristen: Peter Bernstein, Jim Hall & Kurt Rosenwinkel

Roenik Roa Espinosa

Roenik Roa Espinosa (1992, Delft) begon op zijn twaalfde met gitaarspelen en verslond het ene Jimi Hendrix album na het andere. Hierna liet zijn eerste gitaarleraar hem kennis maken met jazz, waarna hij zijn studie vervolgde aan het Conservatorium van Amsterdam. Hier heeft hij les gehad van levende legendes als Jesse van Ruller, Martijn van Iterson, Reinier Baas en Peter Bernstein.

Als sinds de middelbare school gaf Roenik les in zijn geboortestad en op het moment is hij een veelgevraagde sideman in Amsterdam en vaak als sessiemuzikant in de studio te vinden. Roenik is altijd nieuwsgierig naar andere muziekstijlen en is zich nu aan het verdiepen in de gitaarmuziek uit Brazilië.

Opleiding: Conservatorium van Amsterdam (Jazz)
Favoriete gitaristen: Jimi Hendrix, Tom Misch, Isaiah Sharkey, Wes Montgomery, George Benson, Grant Green, Peter Bernstein

Laurens Huttinga

Geobsedeerd door de elektrische gitaar begon Laurens op 13-jarige leeftijd met gitaar spelen. Invloeden als Toto, Dire Straits en Phil Collins wekten zijn interesse voor de bepalende 80’s rockmuziek.

Na zijn middelbare school studeerde Laurens aan de Rockacademie in Tilburg, waar hij in de richting sessiemuzikant afstudeert. Sindsdien speelt hij bij verschillende artiesten en bands zowel vast en als invaller. Daarnaast is Laurens veel in de studio te vinden waar hij veel muziek schrijft en gitaren inspeelt voor commercials, radiojingles en artiesten. In zijn homestudio zijn al vele gitaren opgenomen die je wellicht, zonder dat je het wist, al hebt voorbij horen komen op de radio.

Ervaring: Laurens speelt bij diverse bands waaronder SESSION, We Want More en zijn eigen band LEGENDS, waarmee hij op grote festivals te zien is.
Daarnaast werkt hij als sessiegitarist o.a. met OG3NE, Thomas Berge, Xander de Buisonjé en vele andere artiesten.

Opleiding: Fontys Rockacademie in Tilburg

Favoriete gitaristen: Mark Lettieri, Steve Lukather, Stevie Ray Vaughan, Eddie Van Halen, Mike Landau, Tim Pierce, Cory Wong, Joe Satriani, Allen Hinds, Mark Knopfler, Dominic Miller.

Milan de Keijzer

Op 14-jarige leeftijd schafte Milan een basgitaar aan en stond twee weken later al op het podium met de schoolband van zijn middelbare school in Apeldoorn. Een jaar later studeerde hij klassiek gitaar op de lokale muziekschool, maar switchte ondertussen in diverse bands van basgitaar naar elektrisch gitaar.

Inspiratie vond hij eerst bij de lokale blues helden van Flavium. Naast voorliefde voor blues ontwikkelde hij zich in de richting van (melodische) rock in diverse bands. Vanaf zijn 18e werd hij gegrepen door jazz, met name door Joe Pass.

Tussen 1984-1988 studeerde Milan aan het Hilversums Conservatorium bij Henk Sprenger en Peter Nieuwerf. Vandaag de dag volgt hij lessen via internet bij Sheryl Bailey en Barry Greene.

Ervaring: Na zijn studie heeft Milan 7 jaar in de muziekindustrie gewerkt en speelde hij in diverse cover-bands. Vanaf 2008 tot 2019 speelde hij in de Customs Stage Band, het allround showorkerst van de Douane Harmonie Nederland. Hij speelde met deze band in Ahoy, op de Wereldhavendagen Rotterdam en de Vierdaagse Nijmegen.


Opleiding: Hilversums Conservatorium

Favoriete gitaristen: Grant Green, Wes Montgomery, Django Reinhardt, Rene Thomas, Pat Martino, Barry Greene, Larry Carlton en Robben Ford.

Enrico Le Noci

Enrico, geboren in februari 1996, heeft het podium gedeeld met enkele van de beste jazzmuzikanten ter wereld, zoals Joe Magnarelli, Mark Sherman, Fabrizio Bosso, Simon Rigter, Marcos Varela, Michael Abene, John Ruocco en vele anderen.

Als internationaal tourend muzikant trad hij sinds 2014 op in verschillende clubs en festivals in Italië, Spanje, Nederland, België, Roemenië, Zwitserland en New York City. Zijn debuutproject won verschillende prijzen en erkenningen zoals JAZZMI 2019 op het Milan Jazz Festival, Youth Jazz Competition & Festival in Targu Mures, Roemenië, Puglia Sounds Record en Export 2019.

Opleiding: Hij studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Martijn Van Iterson, Wim Bronnenberg, Jarmo Hoogendijk en John Ruocco, studeerde in 2014 ook cum laude af in klassieke gitaar in Taranto en ging vervolgens naar NYC om privé verder te studeren bij Peter Bernstein, Paul Bollenback, David Kikoski, Benito Gonzalez, Barry Harris, Mike Moreno.