Team

Guitar Institute Nederland bestaat uit een team van gitaar-addicts; professionals die afgestudeerd zijn aan (internationale) muziekopleidingen, waaronder: 

  • Guitar Institute Londen (UK)
  • Conservatorium van Amsterdam
  • Conservatorium van Enschede
  • Hilversums Conservatorium


Naast de ruime ervaring en kennis die we graag overbrengen, stellen we jouw wensen centraal. Ten slotte leert ieder mens op zijn eigen manier en op zijn eigen tempo.

Meet the team!

Didier Kerckhoff

Geïnspireerd door gitaarheld Mark Knopfler begon Didier op zijn twaalfde met gitaarspelen. Na zijn schooltijd studeerde hij tussen internationale gitaargrootheden aan The Guitar Institute in Londen en aansluitend aan het Conservatorium van Amsterdam.

Ervaring: Naast sessiewerk voor artiesten als Sean Mac (SonyBMG) en Karmakanic (InsideOut), speelde Didier in diverse bands, waaronder als voorprogramma van Bon Jovi met zijn band FUSE.

Op dit moment werkt Didier aan een solo EP met Jonas Reingold (Steve Hackett), Felix Lehrmann (The Voice of Germany) , Brenda Bee en Lennart Temmink.


Favoriete gitaristen: Frank Gambale, Paul Gilbert, Larry Carlton, Steve Lukather, Steve Vai, John Petrucci, Eddie van Halen & Guthrie Govan.

Locaties: Amsterdam, Apeldoorn

Jouke Westerhof

Jouke begon op 9-jarige leeftijd met gitaarspelen. Hoe cliché: mede door het horen van Jimi Hendrix groeide zijn interesse in rockmuziek.

Na zijn middelbare school studeerde Jouke aan de Popacademie in Enschede en aansluitend volgde hij de twee-jarige Master Muziekproductie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sindsdien speelt hij zowel vast en als invaller in verschillende bands. Daarbij werkt Jouke op dit moment aan zijn eigen plaat.


Ervaring: Jouke heeft diverse theatertours gespeeld en  en speelt op dit moment in de theaterproductie Queen the Music. Daarnaast speelt hij in diverse bands en is onder meer vaste gitarist van Queen Forever.

Favoriete gitaristen: Jimi Hendrix, Ritchie Blackmore, Neal Schon, Steve Lukather, Doug Aldrich & Brian May.

Locaties: Amersfoort, Apeldoorn

Milan de Keijzer

Op 14-jarige leeftijd schafte Milan een basgitaar aan en stond twee weken later al op het podium met de schoolband van zijn middelbare school in Apeldoorn. Een jaar later studeerde hij klassiek gitaar op de lokale muziekschool, maar switchte ondertussen in diverse bands van basgitaar naar elektrisch gitaar.

Inspiratie vond hij eerst bij de lokale blues helden van Flavium. Naast voorliefde voor blues ontwikkelde hij zich in de richting van (melodische) rock in diverse bands. Vanaf zijn 18e werd hij gegrepen door jazz, met name door Joe Pass.

Tussen 1984-1988 studeerde Milan aan het Hilversums Conservatorium bij Henk Sprenger en Peter Nieuwerf. Vandaag de dag volgt hij lessen via internet bij Sheryl Bailey en Barry Greene.

Ervaring: Na zijn studie heeft Milan 7 jaar in de muziekindustrie gewerkt en speelde hij in diverse cover-bands. Vanaf 2008 tot 2019 speelde hij in de Customs Stage Band, het allround showorkerst van de Douane Harmonie Nederland. Hij speelde met deze band in Ahoy, op de Wereldhavendagen Rotterdam en de Vierdaagse Nijmegen.


Favoriete gitaristen: Grant Green, Wes Montgomery, Django Reinhardt, Rene Thomas, Pat Martino, Barry Greene, Larry Carlton en Robben Ford.

Locaties: Vijlen

Corné van der Geer

Na diverse instrumenten te hebben gespeeld, ontdekte Corné op 16-jarige leeftijd dat de gitaar zijn échte passie is. Zijn eerste jaren bestonden uit het veelvuldig oefenen van technische progressieve metal zoals Dream Theater. Na 4 jaar hard oefenen begon hij aan het Conservatorium van Enschede om uiteindelijk van zijn passie zijn beroep te kunnen maken.

Ervaring: Corné besloot op 18 jarige leeftijd te beginnen met lesgeven en heeft daarin zoveel ervaring opgebouwd, dat hij nu trotse eigenaar is van de succesvolle gitaarschool ‘De Gitaarcoach’ in Apeldoorn. Naast het lesgeven, speelt Corné vooral sessiewerk in het gospel circuit.

Favoriete gitaristen: John Mayer, John Petrucci, Mark Lettieri, Paul Gilbert, Guthrie Govan & Nick Johnston.

Locatie: Apeldoorn

Sietse Iedema

Sietse Iedema (1994) is een allround gitarist uit Delden.

 

Hij heeft gitaar gestudeerd aan het Artez conservatorium, popacademie, in Enschede en doet momenteel een master aan het conservatorium van Amsterdam.


Ervaring: Sietse is gitarist in verschillende bands, o.a. Yenga (art-rock/psychedelic) , Planet Air (indie pop), Burcak (Turkse pop), Nieuwegrond (80s nederpop), Aufglauft (party jazz). Ook heeft hij in de bands Sjors vVeenhuis en de Averechts (Nederlandstalige rock) en Quibus (downtempo electronic) gespeeld.

 

Met Yenga is hij on tour geweest in de UK en treedt hij regelmatig met ze op in Duitsland. Met Burcak is hij on tour geweest in Turkijke en met Aufglauft heeft hij in het voorprogramma van de Yellowjackets gestaan. 

Maar ook speelt hij met enige regelmaat op festivals in Nederland en België. Met Nieuwegrond heeft hij opgetreden tijdens de Zwarte Cross en op Pukkelpop.

 

Op dit moment speelt Sietse regelmatig mee met de underground rave act ‘Druiprek’. Als gitarist zet hij in ieder project waarin hij speelt zijn eigen sound neer.


Favoriete gitaristen: Bill Frisell, Reinier Baas, Julian Lage, Jim Hall, Stevie Ray Vaughan, Dave Harrington, Gary Clark jr,.

Locatie: Amsterdam