Team

Guitar Institute Nederland bestaat uit een team van gitaar-addicts; professionals die afgestudeerd zijn aan diverse gitaaropleidingen:

  • Guitar Institute Londen (UK)
  • Conservatorium van Amsterdam
  • Conservatorium van Enschede
  • Hilversums Conservatorium
  • Fontys Hogeschool voor de Kunsten
  • Hogeschool voor de Kunsten Utrecht


Naast ervaring en kennis die we graag overbrengen, stellen we jouw wensen centraal. Ten slotte leert ieder mens op zijn eigen manier en op zijn eigen tempo.

Meet the team!

Didier Kerckhoff

Geïnspireerd door gitaarheld Mark Knopfler begon Didier op zijn twaalfde met gitaarspelen. Na zijn schooltijd studeerde hij tussen internationale gitaargrootheden aan The Guitar Institute in Londen en aansluitend aan het Conservatorium van Amsterdam.

Ervaring: Naast sessiewerk voor artiesten als Sean Mac (SonyBMG) en Karmakanic (InsideOut), speelde Didier in diverse bands, waaronder als voorprogramma van Bon Jovi met zijn band FUSE.


Opleiding: Guitar Institute (UK), Conservatorium van Amsterdam

Favoriete gitaristen: Frank Gambale, Paul Gilbert, Larry Carlton, Steve Lukather, Mark Knopfler, Steve Vai, John Petrucci, Eddie van Halen & Guthrie Govan.

Jouke Westerhof

Jouke begon op 9-jarige leeftijd met gitaarspelen. Hoe cliché: mede door het horen van Jimi Hendrix groeide zijn interesse in rockmuziek.

Na zijn middelbare school studeerde Jouke aan de Popacademie in Enschede en aansluitend volgde hij de twee-jarige Master Muziekproductie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sindsdien speelt hij zowel vast en als invaller in verschillende bands. Daarbij werkt Jouke op dit moment aan zijn eigen plaat.


Ervaring: Jouke heeft diverse theatertours gespeeld en  en speelt op dit moment in de theaterproductie Queen the Music. Daarnaast speelt hij in diverse bands en is onder meer vaste gitarist van Queen Forever.

Opleiding: Conservatorium van Enschede, HKU (Master Kunst, Media & Technologie)
Favoriete gitaristen: Jimi Hendrix, Ritchie Blackmore, Neal Schon, Steve Lukather, Doug Aldrich, Brian May, David Gilmour, Jake E Lee, John Sykes, Jimmy Page, Slash & Eddie Van Halen.

Sietse Iedema

Sietse Iedema (1994) is een allround gitarist uit Delden.

 

Hij heeft gitaar gestudeerd aan het Artez conservatorium, popacademie, in Enschede en doet momenteel een master aan het conservatorium van Amsterdam.


Ervaring: Sietse is gitarist in verschillende bands, o.a. Yenga (art-rock/psychedelic) , Planet Air (indie pop), Burcak (Turkse pop), Nieuwegrond (80s nederpop), Aufglauft (party jazz). Ook heeft hij in de bands Sjors vVeenhuis en de Averechts (Nederlandstalige rock) en Quibus (downtempo electronic) gespeeld.

 

Met Yenga is hij on tour geweest in de UK en treedt hij regelmatig met ze op in Duitsland. Met Burcak is hij on tour geweest in Turkijke en met Aufglauft heeft hij in het voorprogramma van de Yellowjackets gestaan. 

Maar ook speelt hij met enige regelmaat op festivals in Nederland en België. Met Nieuwegrond heeft hij opgetreden tijdens de Zwarte Cross en op Pukkelpop.

 

Op dit moment speelt Sietse regelmatig mee met de underground rave act ‘Druiprek’. Als gitarist zet hij in ieder project waarin hij speelt zijn eigen sound neer.


Opleiding: Conservatorium van Enschede, Conservatorium van Amsterdam
Favoriete gitaristen: Bill Frisell, Reinier Baas, Julian Lage, Jim Hall, Stevie Ray Vaughan, Dave Harrington, Gary Clark jr,.

Milan de Keijzer

Op 14-jarige leeftijd schafte Milan een basgitaar aan en stond twee weken later al op het podium met de schoolband van zijn middelbare school in Apeldoorn. Een jaar later studeerde hij klassiek gitaar op de lokale muziekschool, maar switchte ondertussen in diverse bands van basgitaar naar elektrisch gitaar.

Inspiratie vond hij eerst bij de lokale blues helden van Flavium. Naast voorliefde voor blues ontwikkelde hij zich in de richting van (melodische) rock in diverse bands. Vanaf zijn 18e werd hij gegrepen door jazz, met name door Joe Pass.

Tussen 1984-1988 studeerde Milan aan het Hilversums Conservatorium bij Henk Sprenger en Peter Nieuwerf. Vandaag de dag volgt hij lessen via internet bij Sheryl Bailey en Barry Greene.

Ervaring: Na zijn studie heeft Milan 7 jaar in de muziekindustrie gewerkt en speelde hij in diverse cover-bands. Vanaf 2008 tot 2019 speelde hij in de Customs Stage Band, het allround showorkerst van de Douane Harmonie Nederland. Hij speelde met deze band in Ahoy, op de Wereldhavendagen Rotterdam en de Vierdaagse Nijmegen.


Opleiding: Hilversums Conservatorium

Favoriete gitaristen: Grant Green, Wes Montgomery, Django Reinhardt, Rene Thomas, Pat Martino, Barry Greene, Larry Carlton en Robben Ford.

Quincy Grooten

Nadat een van zijn beste basisschool vrienden een elektrische gitaar had gekregen, moest Quincy er ook een hebben. Met als doel om beter te zijn dan hem. Binnen twee weken was de eerste gitaar en de eerste les een feit! 

  

Quincy is één van de weinige die kan zeggen dat hij op zijn vijfentwintigste al tien jaar les geeft. Voordat hij aan het conservatorium ging studeren gaf hij o.a. les bij de muziekschool van Robin Zalm (Ex-drummer Volumia), Popschool Parkstad in Heerlen. 

 

Momenteel profileert Quincy zich als allround sessie gitarist en is hij bezig met een eigen gitaar methode te schrijven. Ook is hij nog niet uitgeleerd en oriënteert zich in de stijlen Country en Latin. Als dit nog niet genoeg is, maakt hij ook nog eens eigen instrumentale muziek. 

 

Eens in de zoveel tijd heeft Quincy zelf nog online les van o.a. Nashville based country gitarist Corey Congilio en Brooklyn based jazz/blues gitarist Jeff McErlain. 

 

Ervaring: Al in het eerste jaar dat hij gitaarles had, wist Quincy al dat hij zich niet vast wilde klampen aan één muziek stijl. Zo speelde hij later in de band van Limburgse jazz/pop zangeres Noëlle de Bie en tourde hij met de Belgische black metal band Herfst door oost Europa.

Opleiding: Arcus College KTM Artiest, Conservatorium van Enschede. 


Favoriete gitaristen: Marty Friedman, Yngwie Malmsteen, Johnny Hiland, Ian Thornley, Greg Koch, Shawn Tubbs, Jim Campilongo, Steve Lukather, Brett Garsed, Allen Hinds, Michael Lee Firkins, Robben Ford, Corey Congilio, Jeff McErlain, Carl Verheyen.